pátek 19. července 2013

Day 20 - Ramadán

Co říkáte na ramadán?

Já jsem až donedávna nepotkala nikoho, kdo by s ním měl zkušenosti. Až dokud jsem tady v UK nepoznala několik studentů z východních států, kteří právě na ramadánu jsou. Ať se snažím jak se snažím... nechápu to. Samozřejmě, na wikipedii se člověk dozví odpovědi na základě kterých si řekne "aha, tak proto to dělají", ale stejně. Dle mého názoru to není pro tělo dobré. Od svítání do západu slunce se nenajíst a hlavně nenapít, zvlášť když ramarán spadá na léto, kdy teploty dosahují třicítek!
Potom to třeba dopadá tak, že chlapeček, který je teenager, ze svého pobytu v UK nemá vůbec nic, protože je na ramadánu, a tak se nesmí účastnit aktivit venku, aby nebyl ze sluníčka unavený, když nemůže pít. A o pár dnů později ho museli odvést do "sick roomu". Proč asi? Protože je ve vývoji, ale měsíc musí být na šílené dietě.
A potom zajde slunko (dneska to měli v Exeteru odhadnuté na 21:19) a pustí se do jídla, jí do rána, nespí, aby si užili jídla a pití, a ráno se vstává do školy, že. Takže kromě hladu taky naprosto rozhozený režim.

A když člověk cestuje, nemusí ramadán dělat. Ti, kteří však jsou se mnou v UK, a teorieticky by mohli klasicky jíst, ho však drží ze svého vlastního přesvědčení.

Obdivuhodné.

Žádné komentáře:

Okomentovat